Change to English

Historian

Det hela började under Svenska Designåret då en jury bestående av Lars Engman, designchef Ikea, Margaretha van der Bosch, designchef H&M, och Tom Hedqvist, rektor Beckmans Designhögskola, fick i uppgift att utse Sveriges smartaste förvaringsidé. Juryn valde ut tolv finalister bland fler än 5 000 bidrag och svenska folket fick därefter rösta fram de tre smartaste idéerna. Närmare 10 000 svenskar deltog i finalomröstningen och vinnare blev den smarta hyllan d ́shelf som är designad av Johan Sandström Hedengran.

Efter sin vinst blev Johan uppvaktad av Ikea. De ville kommersialisera d ́shelf och bjöd in honom till ett möte på huvudkontoret i Älmhult. Väl på mötet tackade han nej och valde istället att vidareutveckla sin patenterade hylla på egen hand.

För Johan var det viktigt att själv kunna kontrollera produktionen och placera den i norra Sverige. Detta för att kunna garantera produktkvalitet, miljömedvetenhet och svensk hantverkstradition.

MATERIAL

Det är dumt att skövla levande skog. Speciellt om det redan finns återvunna träfibrer som ger bättre resultat i slutprodukten. Därför är d ́shelf gjord av MDF-material tillverkat av återvunnet träavfall från fabriker. Materialet innehåller ett formaldehyd-fritt lim, vilket resulterar i en miljövänlig MDF-panel.DESIGN

Idén med designen är enkel förvaring på smarta ställen för saker vi använder i vardagslivet. Designern bakom idén är Johan Sandström Hedengran, som på ett handfast norrländskt sätt utgick från ett vardagsproblem och skapade en lösning. Resultatet är en nytänkande design som kombinerar stil med funktion.
d ́shelf är designad för att passa just dig. Du väljer själv hur du vill inreda och använda den.

PRODUKTION

d’shelf tillverkas i Sverige, söder om Umeå. Där kan tillverkningen och produktutvecklingen överblickas på ett bra sätt – allt för att kvaliteten ska bli den bästa. Alla delar i produktionen är även utformade med hänsyn till miljön.

      

Patent approved. The logotypes and names of “d’shelf” and “d’dimension” are all registered trademarks (R).